ORAN 2025 Teknik Destek Programı İlan Edildi

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2025 Teknik Destek Programı İlan Edildi

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), bölgedeki yerel aktörlerin kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle yaşadığı zorlukları gidermek amacıyla 2025 yılı Teknik Destek Programı’nı ilan etti. Bu program, bölgesel kalkınma açısından önem arz eden çalışmalara eğitim verme, program ve proje hazırlığında destek olma, geçici uzman personel görevlendirme, danışmanlık sağlama, lobi faaliyetleri ve uluslararası ilişkileri güçlendirme gibi konularda destek sağlamayı hedefliyor.

İmalat Sanayinde Katma Değerli Üretimin Geliştirilmesi, Kırsalda Yenilikçi ve Sürdürülebilir Kalkınma, Alternatif Turizm İmkanlarının Geliştirilmesi gibi sonuç odaklı programlar ve TR72 Bölge Planı çerçevesinde oluşturulan 2025 yılı Teknik Destek Programı’na başvurular, KAYS (Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi) üzerinden gerçekleştirilecek. Programın öncelikleri ise şu şekilde belirlendi:

  • Öncelik 1: Kırsalda Yenilikçi ve Sürdürülebilir Kalkınma Sonuç Odaklı Programı’nın amacına doğrudan katkı sağlayacak eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinin desteklenmesi,

  • Öncelik 2: Alternatif Turizm İmkanlarının Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı’nın amacına doğrudan katkı sağlayacak eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinin desteklenmesi,

  • Öncelik 3: TR72 İmalat Sonuç Odaklı Programı kapsamında; imalat sanayini temsil eden kar amacı gütmeyen kurum/kuruluşların eğitim ve danışmanlık ihtiyaçlarının karşılanması,

  • Öncelik 4: TR72 İmalat Sonuç Odaklı Programı kapsamında; imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmelere danışmanlık sağlanması.

Bu destek programı kapsamında yararlanıcı kuruluşlara doğrudan mali destek sağlanmayacak. Ajans, bu destekleri mevcut bütçe ve personel imkanları çerçevesinde kendi personeli veya teknik destek hizmetleri aracılığıyla sağlayacak. – KAYSERİ

Related Posts

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Bakan Uraloğlu: 23 yılda demir yollarına 63 milyar dolarlık yatırım yaptık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin demir yollarında büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, 23 yılda yaklaşık 63 milyar dolar yatırım yapıldığını açıkladı. Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı’nda yüzde 92 ilerleme sağlanırken, seyahat süresi 50 dakikaya düşecek.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası 2025 ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Banka net kârını geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 70 artırdı.

Bakan Kurum hasar tespit çalışmalarındaki son durumu paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum hasar tespit çalışmalarındaki son durumu paylaştı.

Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı? Dolar, Euro, altın…

Bu haftanın en çok kazandıran yatırım araçları belli oldu. Dolar, Euro, altın ve Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetlerinde haftalık bazda ortalama artış açıklandı. İşte bu hafta en çok getiri sağlayan yatırım araçları…

Petrolün düşüşü Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını nasıl etkileyecek?

ABD Başkanı Trump’ın yeni gümrük tarifeleri, küresel ticaret savaşlarının derinleşeceği endişeleriyle petrol fiyatlarını sert bir şekilde düşürdü. Bu durum, enerji ithalatçısı Türkiye gibi ülkeler için enerji maliyetlerinde azalma sağlasa da, doların zayıflaması ve küresel ekonomik yavaşlama gibi faktörler, büyüme beklentilerini olumsuz etkileyebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir