Görme Engelli Kadınlar Kur’an-ı Kerim Öğreniyor

Görme Engelli Kadınlar Nevşehir’de Braille Alfabesiyle Kur’an-ı Kerim Öğreniyor

Nevşehir’de İl Müftülüğünce açılan kursa katılan görme engelli kadınlar, Braille alfabesiyle (kabartma yazıyla) Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin sevincini yaşıyor.

Yaklaşık 2 yıl önce müftülük binasında açılan kursa katılan görme engelli 5 kadın, Kur’an-ı Kerim okumak için eğitim almaya başladı. Hazırlık sürecinde boncuk ve kabartmalı kağıt parçalarıyla eğitime hazırlanan kadınlar, okumaya geçtiklerinde ise Braille alfabesiyle hazırlanan özel Kur’an-ı Kerim’i kullandı.

Kursiyerler, öğrenme sürecinde çeşitli zorluklara rağmen kararlılıkla derslere devam ederken, eğitmenler bireysel ihtiyaçları dikkate alarak özel metotlarla destek veriyor. Kur’an-ı Kerim öğreticisi Sümeyra Karadeniz, AA muhabirine, kursiyerlerin haftada 2 gün gerçekleştirilen eğitimlere özveriyle devam ettiklerini söyledi.

Elif-Ba eğitiminin görme engelliler için tamamlanma sürecinin yaklaşık 1 yıl olduğunu anlatan Karadeniz, şöyle konuştu: “Görme gibi bir nimete sahipken dahi Kur’an-ı Kerim’i okumanın zorlukları var. Hiç görmeden parmaklarıyla Kur’an-ı Kerim okumak ise çok daha zor. Kursiyerlerimiz yaşları ilerlediği ve okuma yazma da bilmediklerinden zorluk çekebiliyorlar. Zorluklara rağmen azmi ve gayreti olan öğrencilerimiz Kur’an öğrenmeyi başarabiliyor. Buraya da mutlu olarak geliyor. Sadece Kur’an-ı Kerim okumak için değil, aynı zamanda sosyal bir ortam oluşturmuş oluyoruz çünkü görme engelli oldukları için evlerinden çıkıp sosyal ortamlara katılımları zor. Bazen parmaklarının hissetmeme durumu olduğunda ara vermeyi teklif ettiğim zaman devam etmek istiyorlar.”

“Okumayı ve öğrenme duygusunu herkes yaşamalı”

Kursiyerlerden 42 yaşındaki Ayşe Türk de derslere katıldığında öğrenme sürecinin zorluklarına rağmen kendisini mutlu hissettiğini dile getirdi. Sürecin zor olduğunu ama gayret etmekten vazgeçmediğini ifade eden Türk, “Öğrenmek için daha da çabalayacağım. Okumayı ve öğrenme duygusunu herkes yaşamalı. Evde boş vakit geçirmektense burada uğraşmak beni daha çok rahatlatıyor. Hocamız çaba göstermeseydi biz halen evde oturuyor olacaktık.” diye konuştu.

Kursiyerlerden 26 yaşındaki Nazlı Zorlu ise harflere ilk dokunduğunda zorlandığını ancak aksatmadan devam ettiği eğitimlerle başarıya ulaştığını kaydetti. Zorlu, “Kendimi çok mutlu hissediyorum. Kur’an-ı Kerim’i okuduğum an sanki dünyaların benim olduğunu hissediyorum.” dedi.

24 yaşındaki Eda Zorlu da ailesinin ve hocasının çabalarıyla Kur’an-ı Kerim’e geçmek üzere olduğunu belirterek, “Kur’an-ı Kerim’e geçmeme az kaldı. 2 yıl önce boncuklarla ve tablet kabartma kağıtlarıyla başladım. Kendimi çok iyi hissediyorum. En büyük hayalim hafız olmak.” ifadesini kullandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Ramazan Kösedağ – Kültür Sanat

Related Posts

Hürmüz Boğazı kapatıldı mı, nerede, önemi nedir? Hürmüz Boğazı kapatılırsa ne olur? İşte Hürmüz Boğazı’nın haritası ve dünya enerji piyasası için önemi!

İran Meclisi, dünyanın gündeminde yer alan Hürmüz Boğazı’nı kapatma kararını onayladı. İsrail, İran ve ABD arasında yaşanan çalışmalar dünya petrol ticaretinin en önemli merkezlerinden Hürmüz Boğazı’nın kapatılmasına kadar ilerledi. Basra Körfezi’nin ağzında yer alan dar su yolu Hürmüz Boğazı, Orta Doğu’daki petrol ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) üretiminin Umman Denizi ve Hint Okyanusu üzerinden dünya pazarlarına taşınmasını sağlıyor. Dünya petrol ticaretinin can damarlarından biri olarak tanımlanan Hürmüz Boğazı’nın kapanması, küresel petrol fiyatlarında ciddi artışa yol açabilir. Bu nedenle, Hürmüz Boğazı haritası da kamuoyunun dikkatini çekti. Peki, Hürmüz Boğazı nerede, önemi nedir, kapatılırsa dünya enerji piyasası nasıl etkilenir? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

YKS’nin ardından adayları nasıl bir süreç bekliyor?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 21-22 Haziran’da düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS), 2 milyon 560 bin 649 aday başvurdu.

Esra Bilgiç’ten Uzak Şehir iddialarına yanıt

Esra Bilgiç’ten Uzak Şehir iddialarına yanıt

YKS’de TYT günü

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün Türkiye genelindeki 81 il ve KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da olmak üzere toplam 250 sınav merkezinde düzenleniyor. 2 milyon 560 bin 649 adayın başvurduğu TYT, saat 10.15 itibarıyla tüm sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek ve adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. 333 bin 836 kişinin görev aldığı sınavda adaylara Türkçeden 40, sosyal bilimlerden 20, temel matematikte 40, fen bilimlerinde 20 soru sorulacak. Toplam 120 sorunun yer alacağı sınavda süre 165 dakika olacak. Sınavın ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabacı Dil Testi (YDT) ise yarın gerçekleşecek. Hürriyet Eğitim Servisi muhabirleri Beyazıt Şenbük ve Melike Çalkap sınavı İstanbul Üniversitesi ve Bahçelievler Anadolu Lisesi’nden izleyecek. YKS’ye ait tüm gelişmeleri bugün ve yarın saati saatine sitemizden aktaracağız.

YKS günü (21 – 22 Haziran) toplu taşıma ücretsiz mi? Sınava girecek öğrenciler dikkat! Yarın İETT otobüsleri, metrobüs, Marmaray, tramvay, vapur bedava mı?

YKS sınavına girecek öğrenciler merak içerisinde “YKS günü (21 – 22 Haziran) toplu taşıma ücretsiz mi?” sorusunun cevabını araştırıyor. Geçtiğimiz yıllarda sınav günleri sınava girecek öğrencilere toplu taşıma ücretsiz olmuştu. Bu yıl da ilk oturumu yarın yani 21 Haziran’da yapılacak YKS sınavına girecek öğrenciler için ayrıntıları haberimizde derledik. Peki,  Yarın İETT otobüsleri, metrobüs, Marmaray, tramvay, vapur bedava mı? İşte merak edilip araştırılan detaylar…

Ziraat Bankası sınav yerleri açıklandı mı? Ziraat Bankası personel alımı sınavı ne zaman?

Ziraat Bankası’nın memur alımı ilanını yayımlamasının ardından sınav takvimi ve başvuru süreci merak konusu oldu. Peki, Ziraat Bankası sınav yerleri açıklandı mı? Ziraat Bankası personel alımı sınavı ne zaman?