Bursa abonman kalktı mı? Burulaş duyurdu: Bursa toplu taşıma zamlı ücretleri Temmuz 2025

Bursa’da Toplu Taşıma Ücretleri Temmuz 2025

Bursa’nın ulaşımındaki önemli yapı taşlarından biri olan toplu taşıma sisteminde önemli değişiklikler yaşanıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Burulaş, 7 Temmuz 2025 tarihi itibarıyla toplu taşıma ücretlerine zam yapıldığını duyurdu. Bu zam, BursaRay, otobüs, tramvay ve özel halk otobüslerini kapsıyor. Tam bilet ve öğrenci bilet fiyatlarında ciddi artışlar dikkat çekiyor. Ayrıca, toplu taşıma ücretleri ne kadar oldu? Burulaş abonman kalktı mı? Sosyal medyada ve haber platformlarında abonman kart sistemine ilişkin çıkan iddialar tartışma konusu oldu.

Bursa Toplu Taşıma Ücretlerine Zam Temmuz 2025

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Burulaş, artan maliyetler nedeniyle toplu taşıma ücretlerinde düzenlemeye gitti. 7 Temmuz 2025 Pazartesi günü itibarıyla yürürlüğe giren yeni tarifeye göre, tam bilet fiyatı 26 TL’den 35 TL’ye, öğrenci bilet fiyatı ise 6,5 TL’den 8,5 TL’ye yükseldi. Ayrıca, “Gittiğin Kadar Öde” uygulamasında 1-5 istasyon arası iade ücreti 6,5 TL’den 8,5 TL’ye çıkarıldı. Bu zam, BursaRay, otobüs, tramvay ve özel halk otobüslerini kapsıyor.

Burulaş’ın Yayınladığı Tarifeye Göre Detaylar

Burulaş’ın resmi internet sitesinde yayımlanan fiyat tarifesine göre:

  • BursaRay (1 durak): 8,5 TL
  • BursaRay (6-11 durak): 26,5 TL
  • BursaRay (normal hat): 35 TL
  • Kısa hat otobüsler: 33 TL
  • Uzun hat otobüsler: 44 TL
  • Tramvay (T1, T2, T3): 27,5 TL
  • Özel ring hatları: 26,5 TL

Bursa’da Abonman Kartlar Kalktı mı?

Bursa’da toplu taşıma kullanıcılarının sıklıkla kullandığı abonman kart sistemiyle ilgili önemli bir değişiklik yaşandı. Burulaş, 7 Temmuz 2025 tarihinde abonman kart uygulamasının kaldırıldığını duyurdu. Bu karar özellikle öğrenciler ve düzenli toplu taşıma kullanan vatandaşlar arasında tartışmalara neden oldu. Abonman sisteminin kaldırılması, aylık sabit ücretle sınırsız veya yüksek sayıda biniş imkanı sunan kartların artık kullanılamayacağı anlamına geliyor.

“Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, siz kıymetli Bursalıların günlük yaşamını kolaylaştırmak ve hak ettiğiniz kaliteli ulaşım hizmetini sürdürülebilir kılmak adına gece gündüz demeden çalışıyoruz. Geride bıraktığımız 6 ay içerisinde, özellikle personel giderlerinden akaryakıt fiyatlarına, bakım ve yedek parça maliyetlerinden döviz kuru artışlarına kadar birçok alanda ciddi maliyet artışlarıyla karşı karşıya kaldık.” şeklinde yapılan açıklamada belirtildi.

Related Posts

Hürmüz Boğazı kapatıldı mı, nerede, önemi nedir? Hürmüz Boğazı kapatılırsa ne olur? İşte Hürmüz Boğazı’nın haritası ve dünya enerji piyasası için önemi!

İran Meclisi, dünyanın gündeminde yer alan Hürmüz Boğazı’nı kapatma kararını onayladı. İsrail, İran ve ABD arasında yaşanan çalışmalar dünya petrol ticaretinin en önemli merkezlerinden Hürmüz Boğazı’nın kapatılmasına kadar ilerledi. Basra Körfezi’nin ağzında yer alan dar su yolu Hürmüz Boğazı, Orta Doğu’daki petrol ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) üretiminin Umman Denizi ve Hint Okyanusu üzerinden dünya pazarlarına taşınmasını sağlıyor. Dünya petrol ticaretinin can damarlarından biri olarak tanımlanan Hürmüz Boğazı’nın kapanması, küresel petrol fiyatlarında ciddi artışa yol açabilir. Bu nedenle, Hürmüz Boğazı haritası da kamuoyunun dikkatini çekti. Peki, Hürmüz Boğazı nerede, önemi nedir, kapatılırsa dünya enerji piyasası nasıl etkilenir? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

YKS’nin ardından adayları nasıl bir süreç bekliyor?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 21-22 Haziran’da düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS), 2 milyon 560 bin 649 aday başvurdu.

Esra Bilgiç’ten Uzak Şehir iddialarına yanıt

Esra Bilgiç’ten Uzak Şehir iddialarına yanıt

YKS’de TYT günü

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün Türkiye genelindeki 81 il ve KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da olmak üzere toplam 250 sınav merkezinde düzenleniyor. 2 milyon 560 bin 649 adayın başvurduğu TYT, saat 10.15 itibarıyla tüm sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek ve adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. 333 bin 836 kişinin görev aldığı sınavda adaylara Türkçeden 40, sosyal bilimlerden 20, temel matematikte 40, fen bilimlerinde 20 soru sorulacak. Toplam 120 sorunun yer alacağı sınavda süre 165 dakika olacak. Sınavın ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabacı Dil Testi (YDT) ise yarın gerçekleşecek. Hürriyet Eğitim Servisi muhabirleri Beyazıt Şenbük ve Melike Çalkap sınavı İstanbul Üniversitesi ve Bahçelievler Anadolu Lisesi’nden izleyecek. YKS’ye ait tüm gelişmeleri bugün ve yarın saati saatine sitemizden aktaracağız.

YKS günü (21 – 22 Haziran) toplu taşıma ücretsiz mi? Sınava girecek öğrenciler dikkat! Yarın İETT otobüsleri, metrobüs, Marmaray, tramvay, vapur bedava mı?

YKS sınavına girecek öğrenciler merak içerisinde “YKS günü (21 – 22 Haziran) toplu taşıma ücretsiz mi?” sorusunun cevabını araştırıyor. Geçtiğimiz yıllarda sınav günleri sınava girecek öğrencilere toplu taşıma ücretsiz olmuştu. Bu yıl da ilk oturumu yarın yani 21 Haziran’da yapılacak YKS sınavına girecek öğrenciler için ayrıntıları haberimizde derledik. Peki,  Yarın İETT otobüsleri, metrobüs, Marmaray, tramvay, vapur bedava mı? İşte merak edilip araştırılan detaylar…

Ziraat Bankası sınav yerleri açıklandı mı? Ziraat Bankası personel alımı sınavı ne zaman?

Ziraat Bankası’nın memur alımı ilanını yayımlamasının ardından sınav takvimi ve başvuru süreci merak konusu oldu. Peki, Ziraat Bankası sınav yerleri açıklandı mı? Ziraat Bankası personel alımı sınavı ne zaman?