Üniversite tercihleri 2025: Üniversite tercihleri 2025 için en iyi bölümler hangileri, hangi bölümler revaçta olacak?

Gelecekte üniversite tercihi yapacak öğrenciler için belirli bölümler popüler hale geliyor. Bu tercihler, iş gücü piyasasının gereksinimleri, teknolojik ilerlemeler ve küresel trendlere bağlı olarak şekilleniyor. Üniversite adayları, tercih edecekleri bölümleri merak ediyor ve dikkat etmeleri gereken noktaları araştırıyor. 2025 yılı üniversite tercihlerinde hangi bölümler tercih edilecek, hangi bölümler revaçta olacak?

2025 YILI İÇİN EN İYİ BÖLÜMLER

2025 yılında, elektrik-elektronik mühendisliği ve makine mühendisliği gibi bölümler büyük ilgi görecek. Enerji ve otomasyon teknolojilerindeki artış, bu bölümlere olan talebi artırıyor. Aynı zamanda, psikoloji ve psikolojik danışmanlık bölümleri de daha fazla öğrenci çekecek. Küresel ekonomiye odaklı bölümler arasında ise uluslararası ticaret ve finans öne çıkıyor.

HANGİ BÖLÜMLER POPÜLER OLACAK?

Yapay zeka mühendisliği, veri bilimi, siber güvenlik ve biyoteknoloji gibi yeni nesil alanlar, 2025 yılında üniversite tercihlerinde gençlerin favorisi olacak.

YKS 2025 NE ZAMAN?

2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 21-22 Haziran 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

TYT-AYT 2025 TARİHLERİ

Temel Yeterlilik Testi (TYT) 21 Haziran 2025 Cumartesi günü yapılacak, Alan Yeterlilik Testi (AYT) ise 22 Haziran 2025 Pazar günü gerçekleşecek.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Related Posts

30. Ramazan Demirci Açık Alan Hentbol Turnuvası’nda kazananlar belli oldu

Geleneksel hale gelen Ramazan Demirci Açık Alan Turnuvası’nın 30’uncusu, Antalya’nın Alanya ilçesinde tamamlandı. 50 takım ve 800 sporcunun katılımıyla yapılan turnuvada kazananlar belli oldu.

Güncellemeye basan tamircinin yolunu tutuyor: Dev markadan büyük hata

Google’ın Android 16 sürümünü yayınlamasıyla birlikte bazı telefonlar kullanılamaz hale geldi.

TEKNOFEST Takımları ABD’deki model uydu yarışmasına damga vurdu

ABD’de gerçekleştirilen uluslararası CanSat Model Uydu Tasarım ve Fırlatma Yarışması’nda TEKNOFEST takımları önemli dereceler elde etti. Gazi Üniversitesi’nden Apastron takımı yarışmayı ikinci sırada tamamlarken, Çankaya Üniversitesi’nden CanBEE takımı dördüncülüğü elde etti.

Görüntülü görüşmelerin ötesi! Holografik çağrılar gerçek oluyor

Görüntülü görüşmelerin ötesine geçerek, holografik iletişim çağı başladı. Telefonica, Ericsson ve MATSUKO’nun ortak çalışmasıyla geliştirilen yeni teknoloji, holografik çağrıları akıllı telefonlara entegre ederek, iletişimde yeni bir dönemi başlattı …

Apple’ın Vision Pro’su insanlardan talep görmeyince ‘robotlarda’ kullanıldı

Apple’ın karma gerçeklik başlığı Vision Pro’ları beklenen ilgiyle karşılanmadı. Kısa dönemli ilginin ardından Apple’ın Vision Pro cihazları insansı robotları eğitmek için kullanılmaya başlandı.

Hayatta kalmak için zayıflamaya başladılar

İklim değişikliği deniz yaşamını beklenmedik şekillerde etkiliyor. Papua Yeni Gine açıklarında yürütülen yeni bir araştırma, turuncu çizgili palyaço balıklarının, sıcak hava dalgalarına karşı hayatta kalma şansı kazanmak için bilinçli biçimde zayıfladığını ortaya koydu. Bilim insanları bu davranışın nedenini tam olarak açıklayamasa da, zayıflayan balıkların hayatta kalma oranının daha yüksek olduğu tespit edildi.