MEB AGS BAŞVURU EKRANI 2025 || Akademi Giriş Sınavı başvurusu ne zamana kadar, nereden yapılır? MEB AGS sınav ücreti ne kadar, kimler sınava girebilir? ÖSYM kılavuzu yayınlandı!

MEB-AGS Sınavı Başvuru Bilgileri ve Detayları

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS) bu sene ilk kez gerçekleştirilecek. ÖSYM, AGS başvuru kılavuzunun yayımlandığını ve başvuruların alınmaya başlandığını duyurdu. Sınav, 13 Temmuz 2025 tarihinde iki oturum halinde yapılacak.

Adaylar, sınav kapsamında sabah oturumuna katılmak zorunda olacaklar ve hangi alanda ÖABT’ye gireceklerine kendileri karar verebilecekler. MEB-AGS sınavı, öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği bilgi, beceri, tutum ve değerleri içeren öğretmenlik mesleği yeterlikleri doğrultusunda belirlenmektedir.

AGS sonuçlarına göre Milli Eğitim Akademisi’ne kabul edilen adaylar, aldıkları eğitimi tamamladıktan sonra atamaları gerçekleştirilecektir. MEB-AGS sınavı ücreti, başvuruların nereden ve nasıl yapılacağı ile ilgili detaylar için aşağıyı inceleyebilirsiniz.

AGS Başvuruları ve Ödeme Detayları

AGS Başvuruları Ne Zaman Yapılacak, Nasıl Gerçekleştirilecek?

Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı başvuruları 8-20 Mayıs 2025 tarihleri arasında alınmaya başladı. Adaylar, başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri, https://ais.osym.gov.tr adresi veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden yapabilecekler.

Geç başvurular ise 28 Mayıs 2025 tarihine kadar kabul edilecektir. Geç başvuruların sınav ücreti, %50 artırımlı olarak bu tarihte ödenmelidir.

ÖSYM Başvuru Ekranı için tıklayınız

MEB-AGS Başvuru Kılavuzu için tıklayınız

AGS Sınav Ücreti Ödeme Bilgileri ve Banka Seçenekleri

ÖSYM tarafından belirlenen AGS sınav ücreti her bir oturum için 570,00 TL olarak belirlenmiştir.

Bazı bankalar, gişe tahsilatı yapmayıp sınav ücretinin ödenmesi için ATM cihazlarına yönlendirme yapabilmektedir. Adaylar, sınav ücretini belirtilen banka şubeleri, ATM’ler veya internet bankacılığı aracılığıyla ödeyebilirler.

Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, QNB Finansbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Halkbank, İş Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ve Ziraat Bankası gibi birçok bankanın şubeleri ve diğer hizmet kanalları aracılığıyla sınav ücreti ödeme işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.

ÖSYM’nin internet sayfasındaki e-İŞLEMLER bölümünden kredi kartı veya banka kartı ile de sınav ücreti ödenebilmektedir.

AGS’ye Başvuru Koşulları ve Kimler Başvurabilir?

Sınava başvuruda bulunacak adayların, 7528 sayılı Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nda belirtilen koşullara sahip olmaları gerekmektedir. Bu koşullara uymayan adaylar, başvursalar bile sınav sonuçlarından yararlanamayacaktır.

Related Posts

Hürmüz Boğazı kapatıldı mı, nerede, önemi nedir? Hürmüz Boğazı kapatılırsa ne olur? İşte Hürmüz Boğazı’nın haritası ve dünya enerji piyasası için önemi!

İran Meclisi, dünyanın gündeminde yer alan Hürmüz Boğazı’nı kapatma kararını onayladı. İsrail, İran ve ABD arasında yaşanan çalışmalar dünya petrol ticaretinin en önemli merkezlerinden Hürmüz Boğazı’nın kapatılmasına kadar ilerledi. Basra Körfezi’nin ağzında yer alan dar su yolu Hürmüz Boğazı, Orta Doğu’daki petrol ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) üretiminin Umman Denizi ve Hint Okyanusu üzerinden dünya pazarlarına taşınmasını sağlıyor. Dünya petrol ticaretinin can damarlarından biri olarak tanımlanan Hürmüz Boğazı’nın kapanması, küresel petrol fiyatlarında ciddi artışa yol açabilir. Bu nedenle, Hürmüz Boğazı haritası da kamuoyunun dikkatini çekti. Peki, Hürmüz Boğazı nerede, önemi nedir, kapatılırsa dünya enerji piyasası nasıl etkilenir? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

YKS’nin ardından adayları nasıl bir süreç bekliyor?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 21-22 Haziran’da düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS), 2 milyon 560 bin 649 aday başvurdu.

Esra Bilgiç’ten Uzak Şehir iddialarına yanıt

Esra Bilgiç’ten Uzak Şehir iddialarına yanıt

YKS’de TYT günü

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün Türkiye genelindeki 81 il ve KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da olmak üzere toplam 250 sınav merkezinde düzenleniyor. 2 milyon 560 bin 649 adayın başvurduğu TYT, saat 10.15 itibarıyla tüm sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek ve adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. 333 bin 836 kişinin görev aldığı sınavda adaylara Türkçeden 40, sosyal bilimlerden 20, temel matematikte 40, fen bilimlerinde 20 soru sorulacak. Toplam 120 sorunun yer alacağı sınavda süre 165 dakika olacak. Sınavın ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabacı Dil Testi (YDT) ise yarın gerçekleşecek. Hürriyet Eğitim Servisi muhabirleri Beyazıt Şenbük ve Melike Çalkap sınavı İstanbul Üniversitesi ve Bahçelievler Anadolu Lisesi’nden izleyecek. YKS’ye ait tüm gelişmeleri bugün ve yarın saati saatine sitemizden aktaracağız.

YKS günü (21 – 22 Haziran) toplu taşıma ücretsiz mi? Sınava girecek öğrenciler dikkat! Yarın İETT otobüsleri, metrobüs, Marmaray, tramvay, vapur bedava mı?

YKS sınavına girecek öğrenciler merak içerisinde “YKS günü (21 – 22 Haziran) toplu taşıma ücretsiz mi?” sorusunun cevabını araştırıyor. Geçtiğimiz yıllarda sınav günleri sınava girecek öğrencilere toplu taşıma ücretsiz olmuştu. Bu yıl da ilk oturumu yarın yani 21 Haziran’da yapılacak YKS sınavına girecek öğrenciler için ayrıntıları haberimizde derledik. Peki,  Yarın İETT otobüsleri, metrobüs, Marmaray, tramvay, vapur bedava mı? İşte merak edilip araştırılan detaylar…

Ziraat Bankası sınav yerleri açıklandı mı? Ziraat Bankası personel alımı sınavı ne zaman?

Ziraat Bankası’nın memur alımı ilanını yayımlamasının ardından sınav takvimi ve başvuru süreci merak konusu oldu. Peki, Ziraat Bankası sınav yerleri açıklandı mı? Ziraat Bankası personel alımı sınavı ne zaman?